Cliëntenervaringen

 

Onderstaande ervaringen zijn met toestemming geplaatst.

Vrouw 74 jr

Ik ben vanaf eind oktober wekelijks onder behandeling geweest bij mevr. Kragten en medio december was de laatste behandeling.

Ik ben heel erg tevreden, mijn klachten zijn voor een groot deel sterk verminderd, heb het vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam terug gevonden.

Met name mijn balans ( meerdere keren plotseling onderuit gegaan) is zeker verbeterd, ik loop weer met zelfvertrouwen.

Met oefeningen ging ik na een behandeling naar huis en op een enkele na, kan ik ze thuis uitvoeren, doe dat ook zoveel mogelijk dagelijks.

De bekkenbodem - en buikspier oefeningen geven resultaat en ik heb handige alternatieve tips gekregen om oefeningen, waarvoor ik geen materiaal in huis had, toch te kunnen uitvoeren door het gebruik van bv.

boeken met een kussen erboven, en advies waarmee ik o.a mijn pijnlijke gewrichten van handen en knieën ( ik heb artrose) kan ontlasten.

Ik ben 74 jaar en heb door de artrose mijn sporten, eerst tennis en recentelijk golf op moeten geven, maar zwemmen kan  nog en ook voor in het zwembad heb ik oefeningen meegekregen, die ik na het banen trekken in het bad, prima kan uitvoeren. In januari hoop ik ook weer naar yoga te kunnen gaan.

Al met al, een zeer tevreden mens, die nu zelfstandig thuis de oefeningen kan doen, maar mochten er toch weer bijkomende klachten optreden, waar ik geen raad mee weet,dan mag ik mij altijd opnieuw melden voor een herhaalconsult.

Conclusie: Ik zou Mevrouw Kragten bij iedereen aanbevelen.

Vrouw 48 jr

De oefentherapie heeft me na rugklachten (hernia) weer vertrouwen gegeven in het bewegen. Ans is kundig, heeft een luisterend oor en geeft zeer gericht oefeningen. Kijkt naar houding, corrigeert en geeft goede uitleg en begeleiding. Ik ben me nu meer bewust van mijn houding en de klachten zijn zo goed als verdwenen. Mijn dank is groot!

Man 42 jr

Ik heb lange tijd rugpijn en uitstralingsklachten naar de arm gehad. In januari ben ik gestart met de behandeling in de praktijk. Nu eind maart, zijn mijn klachten zo goed als verdwenen. Ik heb oefeningen gekregen, die goed helpen. Dank voor de vakkundige en prettige begeleiding!

Vrouw 60 jr

Mevr. Kragten is een goede deskundige therapeut. De behandeling op mijn hulpvraag heb ik als zeer positief ervaren.

Vrouw 37 jr

Bij Ans terecht gekomen ivm pijn met opstaan van de bank en niet lang kunnen lopen. Eerder al steunzolen aangemeten gekregen via huisarts. Maar dat hielp niet. Ans had gelijk in de gaten wat het probleem was en heeft met meerdere oefeningen mijn bekken, die verdraaid stonden ten op zich te van elkaar weer goed gekregen.
Resultaat, ik kan weer lang wandelen, sporten en gewoon van de bank afstappen.

Man 66 jr

Via neuroloog verwezen naar cesartherapeut. Gezocht in google en daar deze oefentherapeut gevonden. Op de site stond een hoge waardering en positieve berichten. Contact opgenomen en werd snel teruggebeld. Afspraak gemaakt en de therapie gestart. Deze was duidelijk en voor de oefeningen thuis kreeg ik tekeningen mee. Daarnaast werd me een spiegel voorgehouden om naast de therapie thuis ook actief bezig te zijn. Dit vooral door meer te gaan wandelen. Dit laatste gaf me in ieder geval inzicht waar mijn beperkingen lagen. De neuroloog tweemaal op de hoogte gebracht op de voortgang door middel van een brief. Zij was tevreden met het bereikte resultaat. 

Ikzelf was daar ook tevreden mee en ga het geleerde ook in de praktijk gebruiken. 
Ik ben zeer tevreden met het resultaat. 

Vrouw 40 jr

Fijn dat er zoveel mogelijkheden zijn om je houding te verbeteren en zoveel verschillende oefeningen mogelijk zijn om mijn rugklachten te verminderen. Ik had gewild dat ik hier 10 jaar eerder terecht was gekomen. Heldere duidelijke uitleg en eerlijkheid over wat er wel en niet mogelijk is.

Vrouw 43 jr

Na langdurige klachten aan de bekkenbodem doorverwezen naar de ceasartherapeut. Goede uitleg gekregen waar de klachten vandaan komen en goede oefeningen meegekregen om thuis mee aan de slag te gaan. Ze is ook ingesprongen op nevenklachten die ze bij mij zag. Kundig iemand en duidelijk naar de patiënt toe.

Man 76 jr

Mijn ervaring met deze therapie heb ik als zeer nuttig en positief ervaren. Hebben mij goed geholpen mijn houding en bewegingen te verbeteren. Geleerd dat de oefeningen niet prestatiegericht zijn en er div. oefeningen bestaan om hetzelfde resultaat te bereiken. Om thuis te oefenen kies je de oefeningen die het best bij jouw passen. Ans, de oefentherapeute luistert goed en houdt tijdens je oefeningen je bewegingen goed in de gaten en corrigeert daar waar nodig.
Geduld is nodig om het goede resultaat te bereiken.

Vrouw 47 jr

Mijn huisarts heeft mij doorverwezen naar Oefenpraktijk Oosterhout vanwege hevige nekpijn (artrose in mijn nek). Eerst hebben we met behulp van ontspanningsoefeningen en goede tips (o.a. mindfulness) de spanning uit mijn lichaam gehaald. Daarna hele goede en fijne oefeningen gedaan en meegekregen voor mijn nek waardoor ik na 7 sessies totaal geen pijn meer heb. Ze heeft mij bewust gemaakt dingen wat meer los te laten en door juiste houding en beweging totaal geen pijn meer te hebben. Ans, nogmaals heel erg bedankt!

 

Man 71 jr

Mijn ervaring  met deze therapie heeft tot zeer goede resultaten geleid en hoop op geen terugval.
Vanwege mijn inspanningsastma, o.a. bij  fietstochten, dat leidt tot hyperventilatie en andere klachten, gaf mijn longarts naast de medicatie Symbicort een prima advies om Cesar/Mensendieck therapie te volgen.
Middels google kwam ik op de site van mevr. Ans Kragten - van Mourik terecht en zag daar goede recensies.Na enige sessies bemerkte ik de resultaten, de 1e test met de 8e test leverde een positieve score op van 20 punten. Op
haar advies ben ik na de 9e sessie gestopt vanwege de behaalde doelstelling. Bij terugval ben ik altijd weer welkom, dus deze therapie kan ik, man van 71 jaar, u van harte aan bevelen.

Man 65 jr

Op jouw website staat dat je Passie en enthousiasme voor het vak hebt.
Ik heb ervaren dat je dat ook in het vak hebt.
Zeer professioneel pak je de zaak aan, stelt de juiste vragen trekt snel de juiste conclusies en verwerkt dat
In zeer goede eenvoudige maar ook effectieve oefeningen. Je noteert alles en weet de volgende keer precies waar we waren gebleven en hoe we verder gaan.
Met liefde en aandacht heb je mij de oefeningen geleerd, die ik daardoor nu reeds heb geintegreerd in mijn dagelijks leven. Heel sterk vond ik het dat jij het initiatief nam om te stoppen met de behandeling door de vraag te stellen wat blijft er nog over van de hulpvraag.

Vrouw 28 jr

Mijn ervaring met Oefentherapie Oosterhout zijn uiterst positief. Erg goede, fijne benadering en behandeling. Duidelijke uitleg over de oefeningen die gedaan moeten worden en direct correctie op de juiste houding. Daarnaast ook duidelijke uitleg bij het corrigeren waarom wel of niet iets op een bepaalde wijze doen en wat consequenties kunnen zijn. Ze laat je duidelijk de verschillen voelen zodat je merkt wat je evt verkeerd doet. Zo voel je goed hoe het wel en niet moet. Prettig in omgang en goede tips gekregen. Klachten goed kunnen verhelpen. 

Vrouw 62 jr

Dit gedicht is gemaakt door en patiënt aan het einde van haar behandeling.
Het geeft prachtig weer haar ervaring. Recht uit het hart!
Onder het motto: Het leven lacht me toe!

Man 70 jr

Geruime tijd ben ik bij u behandeling geweest en kan met een gerust hart zeggen tot volle tevredenheid. Zowel in het flexibele wat betreft de afspraken maken als ook de behandelingen.Niet alleen de zorg bij de sessies waren erg goed, maar vooral ook de belangstelling en de betrokkenheid richting de specialisten.
Ik dank u nogmaals voor de goede therapie die u mij gegeven heeft.

Man 39 jr

Ik ben met steeds toenemende rugklachten via de huisarts bij de praktijk terecht gekomen en zeer snel geholpen (zelfde dag als de afspraak bij de huisarts kon ik terecht). De variatie in oefeningen en de immer heldere uitleg van Ans hebben bijgedragen aan een snelle afname van de pijnklachten. Maar voor mij nog veel belangrijker, de onderliggende boodschap van het leren luisteren en begrijpen van je lichaam en de invloed van je houding op klachten geven mij de geruststelling dat ik op eigen kracht verder kan werken aan herstel en preventie in de toekomst. Ans bedankt!

Vrouw 54 jr

Ik heb het als prettig ervaren met een rust uitstralende therapeut. Een goed ingerichte praktijk waar genoeg privacy was en geen invloeden van buiten.

Ans gaf genoeg oefeningen mee waar je in een week tijd bijna niet doorheen kwam. Daardoor ben ik om de week gegaan en dat was veel beter. Nu ik gestopt ben blijf ik bewust van mijn houding want anders heb ik zo weer dezelfde klachten.
(nek/schouderklachten en tenniselleboog )

Man 53 jr

Vanwege nekklachten ben ik bij Mw Kragten-van Mourik behandeld en inmiddels uitbehandeld. Ik ben op professionele wijze begeleid en erg tevreden. Elke behandelsessie werden er nieuwe oefeningen aangeboden en beoefend. De oefeningen werden eerst voorgedaan, vervolgens zelf uitvoeren. De uitvoering werd telkens gecorrigeerd indien nodig. De oefeningen moesten uiteraard dagelijks thuis/elders uitgevoerd worden. Het behandelde oefenschema werden tevens via de mail toegezonden om het nog eens op video of foto te kunnen bekijken. Erg duidelijk en volledig. Mw Kragten heeft een strakke organisatie, fijne behandelruimte en communiceert/behandeld op duidelijke, vriendelijk en professionele wijze. Dank hiervoor. 
 

Man 65 jr

Mijn ervaring bij Mevrouw Kragten  (Cesar) is zeer positief geweest. Door haar oefeningen (een op een) te doen en te vertellen, heeft zij mij bewust gemaakt, hoe om te gaan met verkeerde houdingen van mijn lichaam. Ik had een gevoelloze arm waarvan ikzelf de oorzaak niet wist, maar het was haar al snel duidelijk, het kwam uit mijn nek, wat de huisarts ook al had gesteld. Tijdens de behandelingen merkte ik steeds beter resultaat, waarvan ik nu de vruchten pluk door geen pijn en gevoelloosheid meer te ervaren en mij bewuster om te gaan met diverse houdingen van de dagelijkse beslommeringen. Ik heb tot nu ervaren dat ik daar baat bij heb en Mevrouw Ans Kragten dank ik daarvoor. En dat met een natuurlijk  medicijn!!!! Met dankbare groeten. Johan 

Man 67 jr

Artrose aan knie met beperkingen in het lopen
Na verwijzing huisarts,,contact opgenomen met mevr.Ans Kragten,na 10 behandelingen binnen 3 maanden alle doelstellingen gehaald, middels voorgeschreven oefeningen,reeds na 1 week geen pijnstillers meer ingenomen !
K
on in het begin van de behandelingen nog geen 10 minuten wandelen nu iedere dag meer dan 60 minuten zonder problemen !
P
rima begeleid

Man 61 jaar

Mijn ervaring met Oefentherapie Oosterhout: 

Een prima ervaring opgedaan bij Ans Kragten van Oefentherapie Oosterhout. Zij heeft mij geleerd hoe ik met mijn al langere tijd bestaande rugpijnen moet omgaan. De bewegingstherapie heeft me heel goed gedaan. Zelf ben ik ook meer gaan bewegen, onder andere hardlopen en de aangeleerde oefeningen sloten daar prima op aan, zowel voor de warming up als de cooling down.
Verder heb ik ondersteuning gehad met meditatieve oefeningen, en was verrast over de uitwerking die het op mij had nadat ik deze in praktijk had gebracht. Op deze manieren leerde ik bewuster om te gaan met mijn lichaam, zowel fysiek als psychisch.
Gevolg is dat ik me lekkerder in mijn vel voel, waardoor de pijn wordt verminderd, in elk geval op de achtergrond wordt gebracht.

Al met al een waardevolle therapie!

Vrouw 52 jaar

Ik ben bij Mw. Kragten terecht gekomen omdat ik een frozen shoulder had. De orthopeed in het ziekenhuis had tegen me gezegd dat ik rekening moest houden met een herstelperiode van 3 jr. Nu na 8 maanden kan ik stoppen met de behandeling en ben ik helemaal genezen!
 

Voor meer cliënten ervaringen: lees meer

.