Wat is oefentherapie Cesar

 

Lopen, zitten, bukken, tillen, reiken ……… we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Iedereen doet dit op zijn eigen manier. Juist die dagelijkse bewegingen vormen een groot deel van uw leven.  Echter bij verkeerd  gebruik kunnen lichamelijke klachten ontstaan.

Als oefentherapeut  geeft ik u grip en controle op uw dagelijkse houding en bewegingen dankzij inzicht in uw eigen activiteiten. U leert hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan en hoe uw klachten in de toekomst kunt voorkomen.  De behandeling is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Met behulp van oefeningen op maat, die u in het dagelijks leven eenvoudig kunt toepassen, leert u anders en beter bewegen. Zo leert u optimaler gebruik  te maken van uw individuele bewegingsmogelijkheden in het dagelijks leven.

Oefentherapie Cesar is een erkende paramedische behandelmethode, gericht op het  behandelen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingsgewoonten, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde ziekte/aandoening.

Kenmerkend is de holistische benadering, dat wil zeggen dat ik als therapeut niet alleen kijk naar de klachten van de cliënt, maar probeert mens en houding, in zijn/haar omgeving, als geheel  te benaderen.