Artrose Netwerk
Het artrose netwerk is een samenwerkingsverband van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck. 
Het is een praktisch, compleet en op maat gemaakt behandelprotocol voor mensen bij wie artrose is vastgesteld. Er wordt behandeld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en richtlijnen.

Wat is artrose

Artrose  of gewrichtsslijtage, is een reumatische aandoening, die het kraakbeen in de gewrichten langzaam aantast en uiteindelijk leidt tot vervorming van de botten zelf. Artrose komt o.a. voor in de gewrichten van de heup, knie, nek, onderrug en handen. 

Artrose en bewegen

De voedselvoorziening van het kraakbeen en de smering van het gewicht worden gestimuleerd door beweging. Op die manier kan een verdere achteruitgang van het kraakbeen worden voorkomen. Als u regelmatig beweegt worden ook de spieren, pezen en banden rondom het aangedane gewricht sterker, waardoor zij belasting beter kunnen opvangen. 

Wat heeft het Artrose Netwerk u te beiden

  • U bepaalt zelf uw behandeldoel. Er wordt dus gericht gewerkt aan wat u belangrijk vindt.
    Bevorderen van mobiliteit en zelfredzaamheid staan  op de eerste plaats.
  • Extra informatie over alles wat met artrose te maken heeft. 
  • U leert zo goed mogelijk om te gaan met pijn en de gewrichten zo min mogelijk te overbelasten door het aanleren van een gezond houdings- en bewegingspatroon.
  • U krijgt advies op maat over eventuele sporten en /of bewegingsmogelijkheden, die voor u geschikt zijn. Een persoonlijk oefenboek via de website.
     
Vorr meer informatie: www.artrose-netwerk.nl