Overzicht Cliëntenervaringen

 

Onderstaande ervaringen zijn met toestemming geplaatst.

Vrouw 58 jaar

Na ruim een jaar van nek- en rugklachten werd ik door verwezen naar Cesar therapie. Aanvankelijk stond ik er sceptisch tegenover, maar dit verdween toen ik eenmaal een aantal behandelingen had gehad.
Het belang van  "een goede houding en lichaamsbelasting" , is mij duidelijk geworden tijdens de behandelingen. Ook de online oefeningen ervaar ik als prettige geheugensteun en stimulans.
Cesar therapie is eigenlijk een aanrader voor iedereen, voordat je klachten krijgt !!
Voor mij is de behandeling succesvol geweest.
Ans, bedankt voor alles.

Vrouw 47 jaar

Heeft goed geholpen. Kan nu verder met oefeningen voor artrose. Beweeglijkheid is heel veel toegenomen. Heb hierdoor een deel van m'n leven terug.

Man 75 jaar

Mijn ervaring met de oefentherapie Cesar, onder leiding van mevr. Kragten, is (was) zeer positief.
Aan alle facetten van de therapie, o.a. het luisteren naar de cursist, werd ruime aandacht besteed.
Mijn complimenten.

Vrouw, 55 jaar

Na een doorverwijzing van mijn huisarts i.v.m. nekklachten ben ik naar grote tevredenheid op herhaling geweest bij de oefentherapie van mevr. A. Kragten. Mijn klachten waren dermate hevig dat ik slechts hoopte op een aanvaardbaar herstel. Boven verwachting, mede door een oefenprogramma wat helemaal op mij persoonlijk was toegespitst, ben ik momenteel klachten vrij. Ik vond het verbazingwekkend hoe voor iedere beweging die te hoog gegrepen was voor mij mevr. Kragten een scala aan variaties achter de hand had die een zelfde spiergroep trainde of los maakte. Ik vond het heel plezierig als individueel persoon behandeld te worden.

Vrouw, 58 jaar

Jaren onder behandeling bij een Orthomanuele therapeut die mijn wervels door speciale techniek weer recht zetten. Maar de oorzaak van het probleem werd niet behandeld. Contact opgenomen met Ans Kragten, een oefentherapeute.  Zeer goed ervaren, de manier van werken,  de internet contacten en oefeningen via internet als je dat wilt. Ook behandeld Ans de oorzaak van de klacht en stemt hier de oefeningen op af.

Nu uitbehandeld maar kan via internet nog steeds mijn oefening zien hoe ik ze moet uitvoeren, dat vind ik erg prettig, je kunt bij terugkomend klachten altijd een beroep doen op de internetsite. Dat is wel van deze tijd en ook de toekomst.
Ans zit echt niet stil wat betreft de nieuwe technieken. 

Vrouw, 62 jaar

Mijn ervaringen met Oefentherapie Oosterhout:
Ik ben vanaf april 2013 behandeld bij Oefentherapie Oosterhout vanwege scoliose in de rug en artrose in de heupen. De pijn is na de behandelingen  minder geworden en ik beweeg weer soepeler. Ook ben ik mij meer bewust geworden van het belang van goed bewegen en de invloed daarop bij klachten aan het bewegingsapparaat.
ik heb echt baat gehad bij de behandelingen en doe thuis elke dag een aantal oefeningen om goed te blijven bewegen en minder pijn te hebben.
Ans , bedankt voor al je wijze lessen en de oefeningen. 

Vrouw, 28 jaar

Ik had na een auto-ongeluk erg veel last van nek-en rugklachten. Een fysiotherapeut kon ze niet verhelpen. Door naar het totaalplaatje te kijken en me te leren ontspannen te bewegen, heeft Ans me in een paar behandelingen van mijn klachten af geholpen. En wel op zo'n manier dat ik ook zelf stappen kan ondernemen, mochten ze onverhoopt toch eens terugkomen. Ik ben nu veel bewuster van mijn houding en manier van bewegen en heb geleerd daar zelf een positieve invloed op uit te oefenen.

Vrouw, 44 jaar

>Na te zijn doorverwezen met nekpijn door artrose, kwam ik in de praktijk Oefentherapie Oosterhout.
Ik kon mijn nek moeilijk bewegen, zeker niet zonder pijn. Al na 7 behandelingen en met thuis oefenen ging ik tevreden en pijnloos de praktijk uit. Natuurlijk wel met het advies om het zelf te onderhouden. Bedankt!

Vrouw, 53 jaar

Ervaring met oefentherapie-online.
Tijdens de behandeling neem je nieuwe oefeningen door, je moet heel veel onthouden. De filmpjes en de uitleg zijn een geweldig instrument/geheugensteuntje om alles goed te onthouden en ook de aandachtspunten tijdens de behandeling terug te halen. Via mijn Ipad kon ik de oefeningen overal mee naar toe nemen! Ik heb hier heel veel baad bij gehad! Ik had een individueel programma dat dagelijks verschilde, hierdoor was het niet snel saai. 

Man, 41 jaar

Ik had heel erg veel last van mijn nek en schouder. Ben door mijn huisarts naar Ans Kragten door verwezen. Daar ben ik professioneel geholpen. Binnen ongeveer 10 weken kan ik door middel van simpele bewegingen en mijn spieren anders te belasten mijn werk weer helemaal hervatten in de bouw sector. Heb de behandeling positief ervaren.
Daarvoor Ans bedankt !

Vrouw , 65 jaar

Dat een leven in paar maanden zo radicaal kan veranderen!
Vier maanden geleden kwam ik bij de huisarts met ernstige rugklachten, ik kon soms niet slapen van de pijn. Ik kreeg eigenlijk te horen dat al je 65 jaar bent je ook niet meer zo veel moet willen. Ik hou van tuinieren, lange afstanden wandelen en tennissen. Er werden foto's gemaakt en scans enz.. en een afspraak bij de neuroloog. Het bleek dat ik artrose en osteoporose had. Ondertussen was ik op advies van mijn huisarts al begonnen met therapie bij Ans Kragten.
Dit bleek algauw het beste advies wat ik had kunnen wensen!!!
Al na een paar behandelingen kon ik weer slapen zonder pijn. Ook kon ik na 7 keer weer langere afstanden lopen en zonder pijn tennissen.  Bij Ans heb ik geleerd om bewuster om te gaan met bewegen.

Vrouw, 46 jaar

Na lang wikken en wegen toch besloten om een Cesar therapeute mijn houding te laten corrigeren. Het wikken en wegen kwam voort uit de gedachten; dat het vanzelf wel zou over gaan. Helaas; een houding die "slecht" is, daar moet aan gewerkt worden. Mijn ervaringen zijn fantastisch, dit had ik veel eerder moeten doen. Heel belangrijk voor mij is dat ik nu VOEL als ik het goed doe. De oefeningen die ik thuis kan herhalen zijn oefeningen die je zomaar tussendoor kunt doen. Op mijn werk kan ik met kleine aanpassingen mezelf goed corrigeren. De oefeningen bij de therapie helpen me elke keer weer een stukje verder. Mijn houding is na ongeveer 5 maanden enorm vooruit gegaan en ik voel me er prima bij. Om deze houding goed te blijven houden, wordt er een groepsles aangeboden gericht op houding- en bewegingsgewoonten. Voor mij is dat een schot in de roos....dan kan de therapie over gaan in  het onderhouden van een goede houding!

Vrouw, 40 jaar

Na mijn knieoperatie ben ik bij Ans terecht gekomen. Ik had al meerdere trajecten en (fysio) behandelingen gehad. Ik ben fanatiek wielrenster en miste het enorm! Ans en ik zijn aan de slag gegaan met mijn houding. Ik zit inmiddels al weer op de fiets! Haar aanpak is doortastend, professioneel en zoals haar naam Krachtig! 

Man, 53 jaar

Met nek- en schouderklachten ben ik bij de praktijk van Ans terecht gekomen. In de bijeenkomsten hebben we gewerkt aan diverse spiergroepen en lichaamshouding.Hiermee hebben we zeer goede resultaten bereikt. De klachten zijn dan ook nagenoeg over. Bijkomend voordeel is dat ik zelf geleerd heb om thuis oefeningen te doen voor een beter gebruik en houding van mijn lichaam. 

Cesar oefengroep "Kastanjeburg"

Blijven bewegen is heel belangrijk in je leven!
Sinds ongeveer 3 jaar hebben wij, een gezellig stel dames van 70 jaar en ouder, een leuke gym club. Wij krijgen les van Ans, een Cesar  therapeute. Met oefeningen die bij onze leeftijd passen. Dus het bewegingsapparaat wordt van  A tot Z onderhanden genomen. Tijdens de les wordt er speciaal aandacht geschonken aan de coördinatie. U weet dat alles op oudere leeftijd gaat slijten, dus ook het reactievermogen. We lachen wat af als we de oefeningen wel eens verkeerd uitvoeren. We zouden deze wekelijkse bijeenkomst niet willen missen omdat we absoluut resultaat hebben. Soepeler bewegen, vlotter en rechterop lopen. Het is echt aan te bevelen!
Hartelijke groeten van Cesar club Kastanjeburg Oosterhout.