Mobilizing Awareness®

 

 

 

 

Mobilizing Awareness® is een behandelmethode met als doel de bewegingsvrijheid van het lichaam terug te krijgen via bewust bewegen. Het is een totaaltherapie, zowel fysiek als mentaal, pijnvrij en rustig.

Natuurlijke manier van bewegen

Door ons drukke bestaan, blessures of spanning kan je natuurlijke bewegingspatroon, dat je je als kind hebt aangeleerd, worden verstoord. Dit kan leiden tot onbewuste aanpassingen in je bewegingen. Soms herstellen deze aanpassingen niet vanzelf meer als de pijn of spanning weg is.

Terug naar ontspannen en efficiënt bewegen

Met Mobilizing Awareness® leer je opnieuw bewust te worden van de manier waarop je beweegt en wat de effecten zijn van kleine veranderingen in je bewegingspatroon. De verbindingen tussen hersenen en spieren worden opnieuw ‘wakker geschut’. Het lichaamsgevoel verbetert. Je leert teruggaan naar ontspannen, efficiënt bewegen en ademen.
 

Vanuit de Mobilizing Awareness® wordt gekeken naar bewegingsketens, het totaalbeeld, en ook naar de emotie achter de beweging. Wat beweegt iemand om te bewegen of om niet te bewegen. Daarom past Mobilizing Awareness® goed binnen het werkveld van een oefentherapeut Cesar. Een holistische kijk en aanpak.

 

Mobilizing Awareness® is ontwikkeld door Servaas Mes en is gebaseerd op het werk van Matthias Alexander, Moshe Feldenkrais en Thomas Hanna.